Introductie SV John Cooper

Schietsportvereniging "John Cooper" te Amerongen is opgericht op 28 november 1996 en telt momenteel ruim 55 leden in de leeftijdscategorie van 16 tot 80 jaar.

We schieten iedere week op de donderdagavond van 19.00 tot 22:00 uur op de schietbanen in de kelder van Sporthal "De Ploeg" in Amerongen.

De accommodatie is in 2010 geheel gerenoveerd en telt nu een 8-tal 25 meter banen. De kogelvangers van deze baan zijn geschikt voor handvuurwapenkalibers t/m .44 Magnum en geweer t/m .30M1.

Op de donderdagavonden wordt er alleen vanaf de vaste 25 meter schietpunten geschoten en zowel lucht- als vuurschutters zijn de hele avond welkom.

Onze vereniging telt relatief veel leden die de meer dynamische takken van schietsport beoefenen, enkelen van hen draaien zelfs mee in de nationale top.

Ook experimenteren we momenteel met de discipline Service Pistool en doen enkele leden mee aan de experimentele Dutch Subgun Competition (DSC).

Om ook die enthousiaste groep dynamische schutters tegemoet te komen schieten we iedere eerste vrijdag van de maand Militair / Service Pistool, plates of parcours.

Deze avonden zijn overigens alleen toegankelijk voor leden die onze veiligheidscursus met goed gevolg hebben afgesloten.

Tenslotte hebben we ook nog een handjevol zwartkruit-adepten. Deze mensen kunnen ook op de donderdagavonden terecht met hun rookgordijn leggende antieke vuurstokken.

Onze vereniging kenmerkt zich door een gemoedelijke sfeer. Ons motto is: 'Alles kan zolang het maar veilig en gedisciplineerd gebeurd'.

Iedere aspirant of ervaren schutter is bij ons welkom. Of hij of zij nu lucht, klein- of grootkaliber pistool / geweer, IPSC of staal wil schieten, het maakt niet uit. Iedereen boven de 18 jaar met een echt 'schietsporthart', die veilig en gedisciplineerd is kan bij ons terecht.

Mocht je een keer willen kennis maken, geeft ons een belletje of maak gebruik van het contactformulier.

See you at the range!