Een jaartje productie....

by leduc
in General
on 22 May, 2014

Na jaren in de standaard klasse te hebben vertoeft werd het noodgedwongen tijd voor wat anders...

Laatste rondje met de STI Executive in .40 S&W liep in het geheel niet lekker tijdens mijn laatste handgun wedstrijd in de herfst van 2013. Ik baal nooit aan het einde van een wedstrijd maar nu was blijkbaar de maat vol. Voor de zoveelste keer liet ie me staan en was het tijd om em op marktplaats te zetten...

Gezien de economische crisis had ik niet gedacht het ding snel kwijt te raken maar dat liep dus anders, binnen twee weken was tie weg en zat ik zonder handgun. Vond ik niet erg aangezien ik eigenlijk een jaartje wilde overslaan. Dat liep natuurlijk anders aangezien andere IPSC-ers me weer eens in een handgun wedstrijd hadden weten te rommelen... ‘Leuk joh, maar ik heb geen wapen’. ‘Geeft niet, mag je de mijne lenen’. ‘Ja maar we zitten in hetzelfde squad....’

Dat werd inderdaad moeilijk dus we moesten een iets anders verzinnen. Gelukkig kan een verenigingsverlof uitkomst bieden en voor de verenigingsglock vonden we nog 3 magazijnen dus ik kon alsnog aan de bak. In de kelder naarstig op zoek gegaan naar een oud lederen dienstholster voor de Glock 17. Dat paste wel heel erg strak en de broekriem moest tot aan de oren opgerekt worden om plastic fantastic eruit te kunnen krijgen. Holster maar een tijdje om 50cl bierfles heen gekruld om een en ander wat soepeler te krijgen. Na twee nachtjes was holster net genoeg uitgedijd en kon ik er redelijk mee uit de voeten.

De vorige wedstrijd had ik met een geleende STI Edge in 9mm geschoten. Dat verliep best goed en ik was tot aan de 6e stage ‘Mike loos’ (geen missers) door de stages gekomen. Dat was best een aardige prestatie gezien het slagveld op de long course met talloze mikes en penalty's. Jammer genoeg verklooide ik het op de 6e stage met een 90 graden vout en ging ik er uit met een DQ (Disqualification), de eerste na 6 jaar IPSC...

Toen ik in Dongen met de Glock aan moest treden zat dit akkefietje nog wel in het achterhoofd. De overgang van een STI Executive naar een Edge is niet zo groot, de overgang naar een Glock is wel even wat anders. Met name de trekker, het vaste vizier en het lichte gewicht ten opzichte van een volstalen STI 2011 model maakt het een behoorlijke transitie.

Ondanks de grote verschillen verliepen de stages in Dongen vrij goed en wist ik deze ronde de eindstreep gelukkig wel te halen. Alleen de 6e stage (trend?) liep niet lekker met een penalty,  miss en na een schot extra op een van de modulaire kogelvangers kwam ik op de laatste kaart een schot tekort wat me als nog op een extra wissel kwam te staan, eikel! Maar met 61% voor het eerst in de productie klasse was niet al te gek dus heb ik besloten dit jaar meer eens een rondje productie klasse te doen.

Aan de overige gear moest wel wat gedaan worden. Vlak bij Dongen is sinds kort (maart 2014) de Gearshop te vinden, hiervoor beter bekend als Yankee uit den Bosch. Na de wedstrijd zijn we er even langs gegaan om wat betere magazijnhouders en een holster voor de Glock te halen. Heb uiteindelijk voor 2 magazijntasjes en een holster van Blackhawk gekozen. Is robuust en niet al te duur, voor 100 euro was mijn gear compleet.

De Gearshop is overigens echt een mooie zaak geworden en ik raad iedereen aan er eens langs te gaan wanneer de wedstrijd erop zit.

Voor dit seizoen zijn we dus ‘all set’ en hoop ik op een redelijke klassering met ons verenigingswapen. Als dit seizoen achter de rug is doneer ik de holster en tasjes aan de vereniging zodat we in de toekomst beter geëquipeerd zijn om nieuwe SVJC leden met IPSC ambities bij te kunnen staan.

Leave your comments

0
terms and conditions.

Comments