Hoe bereidt een Parcoursschutter zich voor op de Training?

by Huub
in General
on

Parcoursschieten vraagt veel van een mens. Daarom is het goed vaak te oefenen en bij onze vereniging kan dat!

Om de drie weken op vrijdag organiseert Leon Bos een parcoursavondje en afgelopen vrijdag 16 februari was er weer een uitdagend parcours uitgezet!

Vrijdagmiddag nog even snel drie doosjes Belgische surplus munitie in de week gezet, glansspoelmiddel voor de vaatwasser werkt uitstekend om je hulzen weer te laten glimmen, leg ze in een plat bakje, zet ze onder een laagje lauw water, doe er een scheut glansmiddel bij en laat half uurtje staan onder af en toe schudden.

Daarna eten koken voor het hele gezin, ondertussen spullen pakken en oh ja die patronen staan al twee uur in dat bakje water, afspoelen in de zeef en laten drogen op de verwarming(?) eten, keuken opruimen, heb ik alles?

Oké pistool meenemen is ook wel handig, zooi in de auto en op naar Amerongen, eindelijk een half uurtje rust onder het rijden!

In de kelder van sporthal De Ploeg waren al een aantal enthousiastelingen aanwezig:

Leon had een simpel ogend parcours uitgezet, waarbij het hem verstandig leek ook een aantal lange afstandsschoten op te nemen, voor een aantal niet nader te noemen schutters.

Het leuke van zo'n Leon parcours is, dat je denkt oké dat doe ik wel even, maar o wee als de toon klinkt dan loopt alles door elkaar: ging ik nou links of toch eerst naar achteren? En dan vooruit lopend alle doelen treffen maar midden voor vergeten, denk aan de negentig graden, vinger uit de trekkerbeugel bij het lopen, hoeveel patronen heb ik nog, zal ik nu wisselen of zou ik dat bij doel drie doen?

Kortom hoe simpel het parcours ook lijkt, dat is het nooit en Leon weet altijd een parcours te maken wat drie, vier keer op een iets andere manier te gebruiken is, zodat alle aspecten aan bod komen.

 

Na het harde trainen kwamen er opeens foedralen te voorschijn waaruit shotguns van diverse pluimage opdoken. Ook leuk, effe knallen! Wat een mooie gaten maken die slugs en hoeveel inch waren die patronen nou HaPé? Nico moet nog wat polijsten, maar dat komt dik in orde. Met z'n allen opruimen is zo gebeurd en dan eindelijk aan het bier!! Evalueren, hm, hm.

Dit was een eerste poging van mij een "stukkie" te schrijven, bij uitblijven van protesten, zal ik wat vaker proberen een luchtig artikeltje met serieuze ondertoon te produceren.

Groeten Huub Hogeweg met dank aan Peter Heijnen voor de foto's.

Leave your comments

0
terms and conditions.

Comments