We een heuse mascotte hebben?

Onze gewapende pinguïn...

Een beetje per ongeluk liepen we jaren geleden tegen een leuk mannetje aan die we zouden gaan gebruiken voor een eenmalige activiteit...

Van het een komt vaak het ander. In 2011 wilden we voor de actieve wedstrijdschutter een clubshirt introduceren om zo de SVJC leden wat herkenbaarder te maken op de Nederlandse schietbanen en tegelijkertijd SV John Cooper te promoten.

Ons verenigingslogo vonden we iets te saai maar we wilden er ook geen afstand van doen dus moesten we op zoek naar iets anders om het clubshirt een beetje kleur te geven.

Onze secretaris had jaren daarvoor eens een parcourswedstrijd opgezet en op de shirts van de toenmalige deelnemers prijkte een sympathiek oogende, gewapende pinguïn.... Het is tot op de dag van vandaag niet duidelijk waarom onze secretaris juist voor dit logo had gekozen maar het kon prima als mascotte dienen en het idee voor de clubshirts was geboren.

Vrijwel alle leden die regelmatig aan schietwedstrijden deelnemen zijn in nu wel het bezit van een SVJC club shirt en het zorgt er in ieder geval voor dat we snel herkend worden op de Nederlandse schietbanen.

Op wedstrijden komen we vaak schutters tegen in flitsende outfits met zeer serieus ogend wapentuig, attributen plus bijbehorend serieuze wedstrijdblik natuurlijk...

Met de mascotte proberen we een lichte vorm van zelfspot uit te dragen waarvan wij vinden dat deze soms onontbeerlijk in de ietwat serieuze schietsportgelederen.

Dus mocht je dit manneke ergens tegenkomen, then you know it's us!